Reisverzekeringen Nederland

Reisverzekeringen Nederland

Als je op reis gaat, kan er altijd wat mislopen. Je raakt bagage kwijt, krijgt medische problemen of er is een staking en je moet een nieuw vliegticket boeken. Het geeft altijd een gerust gevoel als je een reisverzekering neemt. Sommige mensen nemen er zelfs één als ze in Nederland een korte dichtbijvakantie maken.

Reisverzekering vergelijken

Een reisverzekering vind je overal op het internet of bij de meeste banken. Het is geen kunst om een reisverzekering af te sluiten. Er zijn heel veel aanbieders van reisverzekering, zowel banken als specifieke verzekeringsorganisaties. Vaak is er een groot verschil in de dekking die je geniet bij je reisverzekering.

Het is dus zeker niet voldoende om gewoon een verzekeringspremie te betalen. Je moet goed vergelijken voor welke schade en problemen je verzekerd bent en op welke service je kunt rekenen (als je in het buitenland bent en de verzekeraar wilt contacteren bijvoorbeeld).

In crisismomenten, als je bijvoorbeeld een ongeval krijg op reis, of je verliest je bagage op de luchthaven, wil je vlot kunnen communiceren met je verzekeraar en 100% kunnen rekenen op een vlotte afhandeling.

Hoe vind je zo’n reisverzekering? Door goed te vergelijken. Afhankelijk van je type reis kun je namelijk heel veel soorten reisverzekeringen vinden. Binnen Europa, buiten Europa, met de auto, met het vliegtuig, noem maar op. Traveldino gidst je graag in de wereld van reisverzekeringen en helpt je oriënteren welke de mogelijkheden allemaal zijn.

Heb ik een verzekering nodig?

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Als je je vakantie onverwachts moet annuleren, vergoedt deze verzekering de kosten die je al gemaakt hebt zoals je vliegtickets, hotelkosten of andere kosten die je al gemaakt had.

Wanneer kan ik mijn reisverzekering opzeggen?

Dat hangt af van contract tot contract. Voor doorlopende verzekeringen geldt meestal een andere opzegtermijn dan voor kortlopende contracten, waarbij je je (meestal) enkel verzekert voor één vakantie of weekendtrip.

Wat valt er onder de dekking van mijn reisverzekering?

Onder een reisverzekering valt meestal de dekking van de bagage, bijvoorbeeld bij schade of diefstal. Daarnaast kun je je meestal tegen nog meer zaken verzekeren als optie, zoals gevaarlijke sporten, medische hulp en wintersport.

Allianz reisverzekeringen

Het maakt niet uit hoe vaak, hoe lang of wanneer u reist: Allianz Global Assistance heeft de juiste oplossing voor u. Alleen, als koppel, samen met vrienden of met familie op reis gaan zonder zorgen: dat is pas de ideale vakantie! En zelfs voor al uw professionele verplaatsingen en skivakantie kan u gerust zijn met een reisverzekering van Allianz Global Assistance.

ANWB reisverzekeringen

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je belandt plotseling in het ziekenhuis. Met de ANWB Reisverzekering kun je dag en nacht rekenen op hulp via de ANWB Alarmcentrale. Ook vergoeden we extra kosten die je onverhoopt moet maken, bijvoorbeeld voor hotelovernachtingen.

HEMA reisverzekeringen

Jouw vakantie, daar kijk je het hele jaar naar uit. Bij HEMA snappen we dat je dan ook echt even zorgeloos weg wilt. Als je kiest voor onze reisverzekering ga je zonder gedoe goed verzekerd op reis en met een gerust gevoel de deur uit.

De laatste koffers gepakt, de deur op slot, de vakantie kan beginnen! Met de goedkope reisverzekering van HEMA kun je het hele jaar onbezorgd en goed verzekerd op reis. Of je nu met vakantie gaat of gewoon een weekendje weg. Je kiest zelf dekking voor Europa of de hele wereld. Het afsluiten is zo geregeld. De voorpret kan al beginnen als je je bedenkt dat de belangrijke dingen standaard verzekerd zijn.

Aegon reisverzekeringen

Als u op vakantie gaat, is het prettig om te weten dat u verzekerd bent tegen onverwachte gebeurtenissen tijdens uw vakantie. Bijvoorbeeld als uw tas gestolen wordt of als u ziek wordt tijdens uw vakantie. Met de Doorlopende Reisverzekering kunt u kiezen tussen de Basis dekking of de Allrisk dekking. Hieronder leest u wat de verschillen zijn. Met de aanvullende dekkingen kunt u uw reisverzekering uitbreiden zodat u goed verzekerd op vakantie kunt gaan.

FBTO verzekeringen

Stel zelf je reisverzekering samen en betaal niet meer dan nodig. Kies uit de kortlopende (tijdelijke) of de doorlopende reisverzekering. Je bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor verloren bagage en schade aan je vakantieverblijf. Wil je een reisverzekering afsluiten die nog beter past bij jouw wensen? Breid je kortlopende of doorlopende reisverzekering uit met aanvullende modules.​​​ En heb je al een reisverzekering bij FBTO? Je past je reisverzekering makkelijk aan in MijnFBTO. Op onze klantpagina’s vind je alle informatie over je reisverzekering.

Reaal reisverzekeringen

Met onze reis­verzekering verzeker je jezelf en je gezin voor de financiële gevolgen van schade, verlies of diefstal van je bagage of een ongeval tijdens je vakantie. Je kunt bij onze reis­verzekering kiezen voor dekking in Europa of de hele wereld.

Centraal Beheer reisverzekeringen

Met onze Doorlopende Reisverzekering kunt u onbezorgd genieten van uw welverdiende vakantie. U bent verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Onze Doorlopende Reisverzekering is flexibel en stelt u zelf samen. U kiest het aantal personen dat u wilt verzekeren. En u kunt uw bagage eenvoudig meeverzekeren. Of een Annuleringsverzekering afsluiten. En maakt u een dagtrip naar het buitenland? Ook dan bent u goed verzekerd met onze Doorlopende Reisverzekering.

Univé reisverzekeringen

Elkaar helpen. Ook als het even wat minder gaat. Dat is waar Univé voor staat. Univé is een coöperatie en dat betekent: risico’s delen. Risico’s die u niet alleen kunt of wilt dragen. Krachten bundelen. Dat geeft rust en zekerheid. Ook voor de mensen om u heen. Vanuit deze gedachte ontstonden vanaf 1794 de regionale coöperaties die de basis vormen voor het Univé van vandaag. In de regio zitten we nog steeds. En daar blijven we ook.

OHRA reisverzekeringen

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je belandt plotseling in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van OHRA kun je dag en nacht rekenen op hulp. Daarnaast stel je zelf eenvoudig je verzekering samen. Kies voor een doorlopende- of een kortlopende reisverzekering met of zonder annuleringsverzekering.

Rabobank reisverzekeringen

Ga je vaak op reis of ben je van plan een lange reis te maken? Kies voor het gemak van de doorlopende reisverzekering. Die sluit je één keer af. Je bepaalt alleen per reis welke extra dekkingen je aan- of uitzet. Je sluit de doorlopende reisverzekering van Interpolis af via de Rabobank.

ABN Amro reisverzekeringen

Met een doorlopende reisverzekering gaat u met een gerust gevoel op reis. U bent dan verzekerd voor kosten die u onverwachts moet maken door een ongeluk of noodsituatie. Ook is uw bagage tijdens uw vakantie verzekerd tegen verlies en diefstal.

→ Bezoek website

Klaverblad reisverzekeringen

Welke reisverzekering voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u graag advies van een assurantieadviseur? Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Onze reisverzekering bestaat uit twee standaardmodules. Onze reisverzekering kunt u uitbreiden met verschillende aanvullende modules. Het bedrag waarvoor u verzekerd bent, verschilt per module. Bij sommige modules keren wij maximaal een bepaald bedrag uit.

Inshared reisverzekeringen

Met de standaard Reisverzekering (basisdekking) van InShared gaat u goed verzekerd op reis. U kunt kiezen uit een verzekering met Europa- of Werelddekking. Daarnaast kunt u zich extra verzekeren met aanvullende dekkingen. Hier kunt u precies zien welke Reisverzekering het beste bij u past.

Nationale Nederlanden reisverzekeringen

Regelmatig op vakantie of een weekendje weg? Met onze Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar goed verzekerd tegen schade aan bagage tijdens je vakantie. In het buitenland verwondingen opgelopen of opgenomen in het ziekenhuis? Dan ben je ook verzekerd, zelfs als je maar een dagje in het buitenland bent.

Goed om te weten: je bent flexibel in het samenstellen van je Doorlopende Reisverzekering. Je kiest namelijk zelf waar (Europa of overal ter wereld) en welke dekkingen je nodig hebt.

Nowgo reisverzekeringen

Onze reisverzekeringen voor Europa en Europa Plus zijn door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste Koop’. Dat betekent zorgeloos op vakantie met een goede én voordelige reisverzekering.

  • Verzekerd bij diefstal, verlies of beschadiging van je spullen
  • Vergoeding extra kosten na onverwachte gebeurtenissen
  • Hulpverlening in het buitenland

Ga je meer dan 1 keer per jaar op vakantie? Ga dan voor onze voordelige doorlopende reisverzekering:

ING reisverzekeringen

Al je vakanties zijn goed verzekerd met onze reisverzekeringen. Je kunt jouw reisverzekering ook uitbreiden met een aanvullende annulerings-, wereld- en wintersportdekking en automobilistenhulp. Maak je keuze uit de reisverzekeringen via ING en ga met een gerust hart op reis.

Kies bij ING uit:

  1. Doorlopende Reisverzekering
  2. Kortlopende Reisverzekering
  3. Doorlopende Annulerings-verzekering
TUI.nl: vanaf 349 euro een all-in reis boeken

Traveldino

Traveldino is jouw gids voor leuke, originele reizen. Ook voor uitstapjes nabij en een leuk dagje uit inspireert Traveldino je graag met nieuws over pretparken en leuke evenementen in eigen land.