Reisverzekeringen België

Reisverzekeringen België

Op reis? Vergelijk reisverzekeringen en reis zeker

Als je een reis boekt via een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij, krijg je vaak al de vraag voorgeschoteld nog voor je er zelf aan had gedacht: wil je een annuleringsverzekering? Heb je reisbijstand nodig? Wil je je verzekeren tegen autopech of diefstal tijdens je reis?

De vraag die veel mensen zich terecht stellen, is of ze zo’n reisverzekering überhaupt wel nodig hebben. Wat je extra uitgeeft aan je reisverzekering, komt toch maar bovenop je vakantiebudget, dat je liefst enkel gebruikt voor leuke dingen mee te bekostigen. Zijn al die extra dekkingen nodig of niet? Het antwoord hierop is niet eenvoudig maar voordat je vertrekt op vakantie kun je altijd even stil staan bij de risico’s die je loopt en de mate waarin je hiertegen al verzekerd bent via het ziekenfonds of de autoverzekering.

DVV reisverzekeringen

Bij DVV Verzekeringen stemt u uw reisverzekering af op uw reis. Zo kan u er bijvoorbeeld voor kiezen dat:

 • Medische kosten terugbetaald worden als u ziek zou worden of een ongeval zou krijgen op reis
 • Reserveringskosten vergoed worden als u uw reis moet annuleren
 • Uw auto tijdelijk omnium verzekerd is
 • Verlies of diefstal van uw bagage vergoed wordt

Touring reisverzekering

Mensen gaan steeds vaker op reis. Een short ski, een citytrip, een verre bestemming, een weekje in het zuiden, the sky is the limit. Je kunt er dan voor kiezen om elke keer opnieuw een annuleringsverzekering af te sluiten via jouw reisagent maar dat gaat jou op het einde van de rit meer kosten dan een jaarpolis.

“Een annulatieverzekering, dat heb ik toch niet nodig, de kans dat ik iets meemaak is toch klein?”

Vele mensen zullen zich zeker in deze zin herkennen, maar helaas is het helemaal geen overbodige luxe. Net nu dat vliegen zo eenvoudig is geworden als de trein nemen, worden er natuurlijk dagelijks vele vluchten afgelast en gaat er heel wat bagage verloren.

En net op het moment als je denkt, “dat overkomt me toch niet” kom je aan zonder bagage… Dan zal je blij zijn dat je voor de Touring annulatieverzekering hebt gekozen.

Europ Assistance

Bij Europ Assistance heb je keuze uit een jaarlijkse of tijdelijke reisverzekering of annulatieverzekering. Deze verzekeraar is gespecialiseerd in reisverzekering en biedt geen andere verzekeringsformules aan. Europ Assistance is dus 100% toegewijd aan reizigers en hun zekerheid op reis.

Allianz Global Assistance reisverzekeringen

Het maakt niet uit hoe vaak, hoe lang of wanneer u reist: Allianz Global Assistance heeft de juiste oplossing voor u. Alleen, als koppel, samen met vrienden of met familie op reis gaan zonder zorgen: dat is pas de ideale vakantie! En zelfs voor al uw professionele verplaatsingen en skivakantie kan u gerust zijn met een reisverzekering van Allianz Global Assistance.

VAB Reisbijstand

Wereldwijde personenbijstand, ook als je zonder wagen op reis gaat

 • Medische kosten betalen we terug tot maar liefst € 1.000.000.
 • Een ongeval in het buitenland? We betalen de nazorg in België tot € 6.200.
 • We garanderen een onbeperkte repatriëring bij ziekte of lichamelijk letsel.
 • Moet je je reis plots onderbreken door schade aan je huis, of door een ziekte, overlijden of ongeval in de familie? Wij staan je bij!
 • We dekken de kosten als je om medische redenen je verblijf in het buitenland moet verlengen.

AG Insurance Reisbijstand

​​AG Insurance biedt alle oplossingen opdat u en uw gezin van een rustige vakantie kunnen genieten. Er is keuze uit:

 • Annulatie NoGo : een verzekering waarmee u onbezorgd reist, heel het jaar door en overal ter wereld … met vergoeding bij annulering, wijziging of onderbreking van uw reis.
 • ​​Pack CarRenting: dankzij deze bijkomende waarborg in uw Top Familiale reist u in alle rust als u een auto huurt in België of het buitenland.
 • ​Gezinsbijstand: snel efficiënte bijstand, 24u/24 en 7d/7, bij ziekte of ongeval, voor u en uw gezin, overal ter wereld … met repatriëring indien nodig.
 • Student in het buitenland: bijstand voor uw zoon of dochter als student in het buitenland bij ziekte of ongeval, … met repatriëring indien nodig.

KBC Reisverzekering

Ga je graag op reis of maak je al eens citytrip? Dan biedt een reisverzekering je de nodige bescherming. Ga je op reis met je gezin of met vrienden? Je kunt tot 10 personen opnemen in je verzekering, ook als die niet bij je inwonen.

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor schade op reis. Wordt je bagage gestolen of word je opgenomen in het ziekenhuis? Of moet je je reis annuleren door het overlijden van een familielid? Met een reisverzekering hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen als er je iets overkomt.

Ethias Reisverzekering

In geval van ziekte of ongeval nemen wij de kosten van uw repatriëring en medische kosten voor onze rekening.

In geval van overlijden van een familielid in België of hospitalisatie van een gezinslid in België of bij zware schade aan uw woning, organiseren en betalen wij uw vervroegde terugkeer.

Bij een tegenslag, zoals diefstal van uw bagage of portefeuille in het buitenland, schieten wij u geld voor.

TUI.nl: vanaf 349 euro een all-in reis boeken

Traveldino

Traveldino is jouw gids voor leuke, originele reizen. Ook voor uitstapjes nabij en een leuk dagje uit inspireert Traveldino je graag met nieuws over pretparken en leuke evenementen in eigen land.