Tendi glampings en campings

DEEL:

TENDI ‘GLAMPEREN’: DE NATUUR OP EEN ZILVEREN SCHOTEL

Bij Tendi kan je kamperen maar dan ànders. Als je houdt van het leven op de camping maar je houdt van een exclusief gevoel, is Tendi precies het soort camping die je zoekt.

Lees ook: overzicht van de beste kampeervakanties

In dit artikel bespreken we in ruim detail alles wat je moet weten over Tendi.

Tendi telt in Europa enkele tientallen mooie, rustige en bijzondere campinglocaties in Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Nederland, Duitsland of Zweden. De organisatie is gespecialiseerd in compleet ingerichte safari lodge tenten en glamping tenten. Verder hieronder vind je hiervan meer voorbeelden en foto’s.

Overzicht van alle Tendi lodgedeals

Hoe zien de Tendi safari lodge tenten en glamping tenten eruit?

De Tendi safari lodge tenten en glamping tenten zijn werkelijk fenomenaal voor iedereen die houdt van campings, maar niet willen inleveren op luxe en comfort.

Toegegeven, in een traditionele caravan kan je onmogelijk de luxe ervaren die je voelt in een safari lodge tent of in een glamping tent.

Er bestaan drie types safaritenten: de eenvoudige safaritent, de tent met eigen badkamer en de lodgetent met eigen badkamer en loft. Hierbij heb je zelfs een verdieping!

Als je toekomt in je accommodatie, zijn de bedden al opgemaakt. Je hoeft nergens meer aan te denken. Zorg wel dat je zelf je handdoeken en kleding meebrengt, uiteraard!

Bekijk allemaal

 

 

De troeven van Tendi, samengevat in enkel kernpuntjes

Alle vakantiebestemmingen van Tendi

Alle campings en glampings van Tendi hebben met elkaar gemeen dat het unieke locaties zijn. Zo vind je bijvoorbeeld een ligging nabij een mooi kasteel, een prachtig meer, een wijngaard of een rustieke boerderij.

Bij elke camping horen natuurlijk ook specifieke faciliteiten: denk aan zwembaden, kinderspeeltuinen en restaurants. Bekijk zeker ook de details bij elke camping, want de faciliteiten zijn natuurlijk niet overal hetzelfde.

Online boeken en kortingen bij Tendi

Tendi is als reisorganisatie aangesloten bij de ANVR en SGR. Hierdoor ben je altijd verzekerd als je boekt bij Tendi. Als je boekt ben je trouwens altijd zeker van de beste prijs, kortingen inbegrepen.

Glamping, wat betekent dat eigenlijk?

Wat moet je je eigenlijk bij glamping voorstellen? Tendi pakt er graag mee uit om de mooiste glamping ervaringen te bieden, maar wat bedoelt de reisorganisatie hier eigenlijk mee?

Bij het woord ‘glamping’ is de reactie van de meeste mensen die dit woord horen: “Wat betekent dit?” of “Ik heb er nog nooit van gehoord – ben je zeker dat dit woord bestaat?”

Glamping – een combinatie van de woorden ‘glamour’ en ‘kamperen’ – is een opkomend concept in het kamperen dat comfort combineert met direct contact met de natuur. De glampings bevinden zich ondanks hun groene ligging ook nabij interessante bezienswaardigheden en attracties.

Maar glamping heeft meer gezichten dan enkel luxe. Eigenlijk is glamping al zo oud als de straat. De tenten van bijvoorbeeld de Ottomanen of Romeinen waren haast geen tenten, het waren verplaatsbare paleizen, boordevol extravagantie en luxe zoals dure zijde en andere exclusieve materialen. Dit kan worden beschouwd als een begin van glamping.

Glamping gebeurt trouwens al decennialang door ontdekkingsreizigers die tijdens het reizen of tijdens safari’s het comfort en het gevoel van thuis meenemen in een luxe canvastent. Het avontuur van zo’n ontdekkingsreizigers kan je echt terugvoelen in de safaritenten van Tendi.

Zo zie je: glampers bestaan al eeuwenlang!

Lees ook: Tips en kortingen voor de Beekse Bergen

 

Het voordeel van glamping vs. gewoon kamperen

Alle Tendi safaritenten en canvas lodge tenten zijn voorzien van een ingerichte keuken en meestal ook met een eigen sanitair (je hebt hier categorieën in). Je kan zelf je eigen keuzes maken in wat je belangrijk vindt.

Eén ding weet je alvast zeker: door te glampen bij Tendi hoef je niets van thuis mee te nemen. Je kan dus met een gerust hart genieten van een compleet verzorgde vakantie op de meest unieke locaties!

De Tendi safaritenten en lodgetenten zijn duurzaam en sterk

Bij Tendi vind je safaritenten en canvas tenten van onverwoestbare kwaliteit in een stalen frame, met isolerend dubbel dak, met luifel en met een aangename houten vloer. De luxe glamping tenten hebben uiteraard ook een mooie veranda waardoor iedereen van het gezin in de safaritent of lodge tent gegarandeerd zijn of haar lievelingsplekje vindt.

Alle soorten tenten van Tendi

Veel mensen vragen zich terecht af: wat is eigenlijk het verschil tussen een safaritent en een lodgetent?

Bij safaritenten kan je kiezen tussen modellen met of zonder eigen badkamer, terwijl je bij lodgetenten iets meer ruimte hebt, ook een badkamer en soms zelfs een eigen verdieping.

In elke Tendi luxetent zijn zes slaapplaatsen. Je hebt een kant en klare keuken met kookeiland, een loungeset op het terras, een eigen badkamer en heerlijke boxsprings om in te slapen en stapelbedden voor de kinderen.

Het is ook mogelijk om een extra koepeltentje te bespreken voor de kinderen zodat zij hun eigen slaaptentje hebben. Voor kleine kinderen kun je aparte faciliteiten regelen zoals een campingbedje en een kinderstoel.

Andere vakanties

Nood aan reisinspiratie voor volgende zomer? Bekijk de sfeervideo van Sojka Resort!

Je kan Sojka Resort met niets anders vergelijken. Met Traveldino hebben we dit resort zelf uit mogen testen en we hebben een enorm leuke reis gehad met ons team aan een heel lage prijs. Je kan Sojka Resort hier bekijken op Booking.com.

Traveldino

Traveldino is jouw gids voor leuke, originele reizen. Ook voor uitstapjes nabij en een leuk dagje uit inspireert Traveldino je graag met nieuws over pretparken en leuke evenementen in eigen land.