Hotels.com

DEEL:

 

Hotels.com is na Booking.com en Expedia één van de de grootste hotelvergelijkingswebsites wereldwijd. De hotelwebsite is beschikbaar in maar liefst 90 landen (met elk een lokale website) in 41 talen. Via Hotels.com kun je hotels vergelijken en hierbij meestal ook een flinke som uitsparen op je reisbudget.

→ Bekijk alle hotelaanbiedingen van Hotels.com

Als je een hotel zoekt, heb je veel keuze uit een reeks hotelvergelijkers die op het eerste zicht allemaal hetzelfde aanbieden. Waarom zou je voor Hotels.com kiezen als je ook Booking.com hebt of Expedia? Het antwoord op deze vraag beantwoorden we in dit artikel door alle partijen grondig met elkaar te vergelijken.

Een vergelijking tussen Hotels.com en Booking.com

We gingen op onderzoek en ontdekten op Tripadvisor een interessante discussie over de voornaamste verschillen tussen Booking.com en Hotels.com. We lijsten een aantal belangrijke aandachtspunten op hieronder.

 1. Op prijsvlak is er zelden een verschil omdat hotels verplicht zijn op alle hotelvergelijkingswebsites een minimumprijs te hanteren. Wel is het vaak zo dat je bij Hotels.com iets goedkoper uitkomt dan bij Booking.com omdat Hotels.com deel uitmaakt van een grotere groep waardoor ze de prijs kunnen drukken.
 2. Als je toch een prijsverschil vindt, kijk dan aandachtig naar de boekingsvoorwaarden. Gelden dezelfde annuleringsvoorwaarden, annuleringskosten en betaalvoorwaarden? Moet je nu al betalen of mag je ter plaatste betalen? Dit soort boekingsvoorwaarden kunnen een prijsverschil verklaren.
 3. Gelden er in dezelfde boeking dezelfde extra’s? Zit parkeerplaats inbegrepen of moet je hiervoor apart bijbetalen? Zit in de prijs ook een ontbijtbuffet gerekend of wordt dit apart verrekend?

We kunnen dus concluderen dat beide hotelvergelijkers heel gerenommeerd zijn en in principe kun je niet kwaad doen door bij één van beiden je hotel te reserveren. Wereldwijd behoren beiden tot de allergrootste hotelsites. Zeker als je een kamer reserveert in een grote internationale hotelketen, is de kans klein dat het prijsverschil groot zal zijn. Dat heeft een contractuele oorzaak die wordt afgedwongen van zowel Hotels.com als Booking.com. Meestal zijn hotels contractueel verplicht om bepaalde minimumprijzen te hanteren bij concurrerende hotelvergelijkingswebsites.

Wat wel kan gebeuren, is dat Hotels.com (lid van de Expedia-groep) bij bepaalde hotelketens een exclusieve korting geniet waar jij als consument van kunt meegenieten.

Uniek bij Hotels.com: het getrouwheidsprogramma

Eén groot verschil tussen Booking.com en Hotels.com (en bij uitbreiding alle andere hotelvergelijkers) is het getrouwheidsprogramma van Hotels.com. Als je je hotelovernachtingen altijd via Hotels.com boekt, verdien je bij je tiende nacht een gratis nacht die je later kunt opgebruiken.

1. Verzamel overal nachten in het Hotels.com Rewards-programma

 • Je kiest zelf hoe je 10 nachten in het Hotels.com Rewards-programma verzamelt. Of het nu gaat om een enkel verblijf of meerdere reizen, je hebt zo 10 nachten bij elkaar!
 • Verzamel nachten bij meer dan 297.000 accommodaties over de hele wereld
 • De waarde van je gratis nacht staat gelijk aan de gemiddelde prijs van de 10 nachten die je verzamelt

2. Wissel je gratis nachten in wanneer je maar wilt

 • Er zijn geen beperkingen, alle datums zijn mogelijk
 • Wissel je gratis nachten in bij ruim 213.000 accommodaties wereldwijd, voor wanneer je maar wilt
 • Alle type accommodaties doen mee, van grote hotelketens en strandresorts tot boetiekhotels, villa’s en appartementen

3. Ontgrendel geheime prijzen

 • Kijk uit naar ’Geheime prijzen’ bij geselecteerde accommodaties
 • Bespaar nog meer met geheime prijzen
 • Verzamel nachten met je verblijf

→  Lees meer over het spaarprogramma of schrijf je gratis in

→  Zoek last minute hotelpromoties in je favoriete reisbestemming

Andere vakanties

Nood aan reisinspiratie voor volgende zomer? Bekijk de sfeervideo van Sojka Resort!

Je kan Sojka Resort met niets anders vergelijken. Met Traveldino hebben we dit resort zelf uit mogen testen en we hebben een enorm leuke reis gehad met ons team aan een heel lage prijs. Je kan Sojka Resort hier bekijken op Booking.com.

Traveldino

Traveldino is jouw gids voor leuke, originele reizen. Ook voor uitstapjes nabij en een leuk dagje uit inspireert Traveldino je graag met nieuws over pretparken en leuke evenementen in eigen land.