Parkeren

Parkeren

Parkeren aan de luchthaven

Wie gaat reizen, neemt in veel gevallen het vliegtuig om zijn reisbestemming te bereiken. In de luchthaven wil je natuurlijk je wagen veilig kunnen parkeren.

Er ook veel luchthavens met elk wel hun eigen specialiteit, zoals Eindhoven Airport vooral focust op low-cost airlines en de luchthaven van Schiphol op meer internationale vluchten. Welke luchthaven je ook kiest: je kan er vlot parkeren dankzij de verschillende parkeerformules die er bestaan.

Parkeerbedrijven

Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in het aanbieden van parkeerplaatsen aan de luchthaven. Vaak zijn de officiële parkeerplaatsen van de luchthavens heel duur, zeker als je langere tijd weg blijft.

Lees ook: Zo parkeer je goedkoper aan de luchthaven

Een bekende speler op de markt van luchthavenparkings is Parkos met honderden bewaakte parkeerterreinen rond zowat elke grote luchthaven van Nederland, België en ook een paar Duitse luchthavens zoals Keulen en Düsseldorf. Jaarlijks reizen miljoenen mensen met het vliegtuig en velen van hen gaan met de auto naar het vliegveld. Dat verklaart de stijgende populariteit van parkeerbedrijven als Parkos. Tegelijk reserveer je best vooraf je parkeerplek om zeker te zijn van een vrije plaats voor de periode dat je op reis bent.

→ Lees hier meer over Parkos

We testten ook zelf zo’n parking uit en de ervaring was heel positief.

TUI.nl: vanaf 349 euro een all-in reis boeken

Traveldino

Traveldino is jouw gids voor leuke, originele reizen. Ook voor uitstapjes nabij en een leuk dagje uit inspireert Traveldino je graag met nieuws over pretparken en leuke evenementen in eigen land.